Energielabel per 01-01-2021

Er bestaan energielabels van A tot en met G. Met een A-label heb je een energiezuinige woning. Bij labelklasse G zijn er veel verbetermogelijkheden op het gebied van energieprestaties.
Per 1 januari 2021 wijzigt de energielabel systematiek. Het huidige (vereenvoudigde) label wordt dan vervangen door een nieuwer en uitgebreider exemplaar in navolging van Europese regelgeving.

Vanaf 1 januari 2021 wordt ook het energielabel bepaald op basis van NTA 8800. Dit energielabel geeft meer inzicht in de energiezuinigheid van een woning. Daarnaast geeft het label inzicht in verbetermaatregelen die verder kunnen bijdragen aan de energiezuinigheid en het comfort.

Vanaf 1 januari 2021 kunnen dus alleen energielabels worden aangevraagd via deze nieuwe methodiek. Dit wordt gedaan door een gediplomeerde Energieprestatie adviseur. De EP-adviseur stelt het energielabel op aan de hand van een opname ter plaatse en registreert het label. De kosten van een nieuw label zullen dan ook aanzienlijk meer bedragen dan bij het huidige label.

Het huidige energielabel voor woningen kan nog tot en met 31 december 2020 worden aangevraagd en blijft dan nog 10 jaar geldig.

Wij kunnen u adviseren over energielabels en verbeteringen op het gebied van duurzaamheid in uw woning.

Verdien € 200,- met een doorverwijzing

Zelf geen verhuisplannen, maar kent u wel mensen in uw omgeving met verkoop- en/of aankoopplannen, dan is uw doorverwijzing geld waard! Voor iedere aan-/of verkoopopdracht , ontvangt u € 200,-. Het enige dat u hoeft te doen is het formulier met de doorverwijzing in te vullen. Zodra wij de woning in verkoop hebben gekregen of hebben aangekocht, bevestigen wij dit bij u per e-mail. Nadat de overdracht heeft plaatsgevonden bij de notaris wordt het bedrag aan u uitgekeerd. Uw mond tot mond reclame wordt beloond! Een tevreden klant is geld waard!

Ontvang binnen 2 minuten een woningwaarde indicatie.