WOZ-waarde voor Opkoopbescherming in Amsterdam voor 2023 verhoogd naar € 533.000,- 
Opkoopbescherming voor goedkope en middeldure woningen

Met de regeling Opkoopbescherming beschermen we goedkope en middeldure koopwoningen met een WOZ-waarde tot en met € 533.000,- tegen opkoop door beleggers.

Als u een woning koopt moet u er zelf gaan wonen. U mag de woning 4 jaar lang niet verhuren. Mensen die op zoek zijn naar een koopwoning om zelf in te wonen maken zo meer kans, waaronder starters.

Er zijn een aantal uitzonderingen, waaronder verhuren aan uw kinderen. Daarvoor moet u een vergunning of ontheffing aanvragen.

Handhaving

Als u een woning verhuurt tegen de regels voor opkoopbescherming krijgt u een boete van € 21.750,- per woning. Als u een vergunning of ontheffing voor verhuur had kunnen aanvragen is de boete € 8.700,-.

Bron; gemeente Amsterdam

 

 

BenS Makelaars

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Verdien € 200,- met een doorverwijzing

Zelf geen verhuisplannen, maar kent u wel mensen in uw omgeving met verkoop- en/of aankoopplannen, dan is uw doorverwijzing geld waard! Voor iedere aan-/of verkoopopdracht , ontvangt u € 200,-. Het enige dat u hoeft te doen is het formulier met de doorverwijzing in te vullen. Zodra wij de woning in verkoop hebben gekregen of hebben aangekocht, bevestigen wij dit bij u per e-mail. Nadat de overdracht heeft plaatsgevonden bij de notaris wordt het bedrag aan u uitgekeerd. Uw mond tot mond reclame wordt beloond! Een tevreden klant is geld waard!